Multimystery

Jag föddes nästan 2 månader för tidigt. Var frisk i ett halvår, sedan fick jag dropp. Jag blev sedan sämre och sämre, och hösten 1998 kom min enda räddning. Transplantation, 5 organ. (Jag är multiviceraltransplanterad, precis som MultiArtist) och har klarat mig bra sedan dess.
Jag hade kvar min stomi tills jag var 12, och droppet försvann strax därefter, runt 13-14. Sedan dess har jag bara behövt ha dropp några enstaka gånger, och det har nästan alltid varit kopplat till sjukhusbesök eller en operation. Eller värme. Jag tål inte värme. Blir det uppåt 30 grader så blir jag dålig direkt. Men då brukar vätske-ersättning hjälpa!

Läkarna vet inte varför jag blev sjuk eller vad som orsakade det, och troligen kommer jag aldrig att få veta, och jag har ingen diagnos. Det känns lite som de i “Okänd Diagnos” som sändes på Tv4 Fakta för några år sedan, eller är jag den enda som minns serien? Skillnaden här är dock att jag hamnade på rätt ställe ganska snart, och fått den vård jag behövt. Tur det! Det är helt enkelt ingen som kunnat ge mig någon diagnos, för ingen vet.
Därav “multimystery”-namnet.

Jag tog studenten i Maj och har inte en aning om jag vill bli eller göra. Har nu hittat ett helt okej tim-jobb och trivs superbra!
Jag älskar att skriva, läsa, pyssla, och måla. Under den senaste tiden har mitt intresse för pärlor och att pärla blivit allt större, och det finns en helt underbar liten pärlbutik inte långt härifrån!!
Musik ligger mig även varmt om hjärtat, För tillfället är det några specifika grupper som är populärast, men det ändras ständigt. Lyssnar knappt på radio och den “vardagliga” musiken och är inte heller mycket för hårdrock och techno, min musik smak är ganska speciell och jag lyssnar inte på vad som helst.

Sjukhusbesöken har kortats ner och nu är jag på rutinkontroll 3-4 gånger om året, + årskontroll för att se att allt fungerar som det ska. Ibland känns det som om det är dem som vill träffa mig istället för tvärt om… haha.

Alla möter vi motgångar, men utan dem hade vi inte varit de personer vi är idag. Utan min sjukdomsperiod hade jag inte varit jag, helt enkelt. Det är en del av mig, och även om jag skulle kunnat välja bort den biten så skulle jag inte göra det. Jag har accepterat den, och fokuserar på det positiva som den fört med sig istället.

Här tänker jag dela med mig om mina tankar och funderingar, motgångar, positiva saker, negativa saker… vardagen. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp för dig eller till någon annan.

På återseende! ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s