Multiartist

Multiartist

         Multiartist

Hej! Välkommen till min värld! Det är jag som är Multiartist. Multi står för att jag är multiviceraltransplanterad, Artist står för att jag är en mångkonstnär. Jag växte upp med                 Instestinal pseudoobstruktion vilket innebar att mina tarmar inte fungerade som de skulle samt, jag kunde därför inte äta så mycket och hade näringsdropp varenda natt från 1 års ålder. Det fungerade okej i ca 19 år innan mina tarmar slutade att fungera helt, vilket ledde till att jag efter ca ett och ett halvt år inneliggandes på sjukhus med en massa experiment fick genomgå en multitransplantation då de bytte fem av mina organ. Magsäck, tunntarm, tolvfingertarm, bukspottskörtel och lever. De tog även bort min galla, tjocktarm, och mjälte. Idag har jag inget dropp och äter så gott jag kan även om det är kämpigt. Mina organ fungerar utmärkt men  jag har haft mycket komplikationer runt omkring. Nu i våras bara har jag legat inne för blodförgiftning, tömning av cystor, operation av cysta, njurbäckensinfektion, urinvägsinfektion, och början till tarmvred.

Som det är idag försöker jag leva ett så friskt liv jag kan när jag är hemma, men måste jag in på sjukhuset får man väl ta det.

Jag är silversmed och studerar just nu textil och mode på halvtid, det är jättekul! Jag bor i en lägenhet i Nedre delen av Sverige, när jag inte bor på sjukhuset(haha). Jag har en liten superhjältehund som heter Fling men kallas oftast för Flingan. Jag älskar att jobba med händerna och har alltid nåt projekt på gång. Jag tycker även om att jobba med människor och barn och ungdomar. Jag sitter i styrelsen i Svenska HPN-föreningen och jobbar mycket med ungdomsbiten där, är även involverad i ett projekt som sällsynta diagnoser håller på med.

Precis som de andra superhjältarna är mitt liv allt annat än normalt och perfekt, men det är trots allt ett liv som jag inte skulle levt om jag inte fått organ för ca 6 år sen. Mina dagar går upp och ner men de går iallafall. Hoppas ni ska tycka det är nice att följa med mig på mitt fortsatta äventyr…

See you

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s